Recepti 19. listopada 2014.

Tjestenina s pikantnom brokulom

Tjestenina s pikantnom brokulom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte brzi recept za nešto drugačiju brokulu i sljubite je s tjesteninom prema izboru

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 731

Potrebno vam je

  • 450 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 4 režanj češnjak
  • 0.50 žličica ljuta paprika
  • 4 kom inćun, konzervirani
  • 1 žličica sol
  • 1 prstohvat papar
  • 2 žlica limunov sok
  • 30 g parmezan
  • 0.25 šalica pinjoli
  • 500 g tjestenina s jajima

Priprema

  1. U većem loncu kipuće posoljene vode kuhajte brokulu oko 2 min.
  2. Procijedite pa prebacite brokulu u zdjelu s ledenom vodom na 2 min pa procijedite.
  3. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa pirjajte češnjak, ljutu papriku i inćune uz miješanje dok se inćuni raspadnu.
  4. Dodajte brokulu s malo vode od kuhanja i kuhajte par minuta dok brokula ne počne venuti. Začinite sa soli i paprom te nastavite kuhati još oko 3 min.
  5. Maknite s vatre, umiješajte limunov sok i po potrebi još začinite.
  6. Tjesteninu skuhajte al dente u kipućoj vodi prema uputama na pakiranju. Procijedite i pomiješajte s brokulom.

Isprobajte brzi recept za nešto drugačiju brokulu i sljubite je s tjesteninom prema izboru

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.