Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina sa šunkom, brokulom i umakom od mlijeka

Tjestenina sa šunkom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fantastična kombinacija tjestenine, povrća i mesa na jednom tanjuru

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 490

Umak

  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 280 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 režanj češnjak
  • 40 g parmezan
  • muškatni oraščić
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Ostalo

  • 250 g kuhana šunka
  • 2 kom crvena paprika
  • 1 kom brokula (vrhovi s cvijetom)
  • kopar
  • 300 g tjestenina s jajima

Priprema

  1. Napravite umak. Istopite maslac u tavi na umjerenoj temperaturi. Kad se otopi, dodajte brašno i promiješajte. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte mlijeko i nastavite miješati. Brokulu i paprike blanširajte pa u toj vodi skuhajte tjesteninu.
  2. U tavu s umakom dodajte nariban sir, protisnut češnjak, muškatni oraščić, sol i papar. Smanjite vatru i pustite da se kratko krčka.
  3. U umak dodajte šunku. ostavite nekoliko minuta pa pomiješajte s povrćem i tjesteninom. Dodajte kopar i poslužite.

Fantastična kombinacija tjestenine, povrća i mesa na jednom tanjuru

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.