Recepti 27. ožujka 2015.

Trokutići sa špinatom i feta sirom

Trokutići sa špinatom i feta sirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavi prilog punjen nenadmašnom kombinacijom špinata i feta sira

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 174

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 500 g špinat
  • 150 g feta sir
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom jaje kokošje
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Špinat očistite, operite i dobro ocijedite od vode. Pržite ga na malo maslinova ulja dok ne uvene. Ako se radi o smrznutom špinatu, koristite samo 250 g i pirjajte ga na malo maslinova ulja dok suvišna voda ne ispari.
  2. Skinite s vatre pa dodajte sitno nasjeckani češnjak i feta sir narezan na kockice. Dobro promiješajte pa u smjesu umiješajte jaje i popaprite.
  3. Tijesto za savijače razvaljajte na debljinu 3-5 mm i izrežite ga na kocke. Na svaku kocku stavite malo smjese pa ju preklopite i rubove učvrstite vilicom.
  4. Složite trokutiće na lim na koji ste stavili papir za pečenje i pecite 15-20 min na 200°C.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivanamat 15:32 28. Veljača 2016.

    U sastojcima i pripremi je drugačija vrsta tijesta, lisnato ili za savijače?