Recepti 03. listopada 2014.

Turske pide s mesom i povrćem

Turske pide s mesom i povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova turska minipizza mami neodoljivim nadjevom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 387

Tijesto

  • 3 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 4 mala žlica suhi kvasac
  • 1 šalica voda

Nadjev

  • luk ,crveni
  • 400 g janjetina, mljevena
  • 0.50 kom paprika, zelena
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom jaje kokošje
  • kobasica (prosjek )
  • kukuruz u slanoj vodi
  • šampinjoni (uzgojeni)
  • peršin, list
  • sir tilzit

Priprema

  1. Otopite kvasac u pola šalice tople vode miješajući prstima. Ostavite da odstoji 5 minuta.
  2. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. Napravite u sredini rupu pa ulijte dvije žlice ulja i dodajte smjesu s kvascem. U smjesu s brašnom dodajte pola šalice vode pa zamijesite tijesto. Mijesite ga tri-pet minuta, a kako bude postalo ljepljivo, dodajte žicu ulja i žlicu brašna.
  3. Stavite tijesto u zdjelu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na toplom sat vremena.
  4. Za nadjev zagrijte u tavi žlicu ulja pa pržite sjeckani luk i papriku dvije - tri minute, dodajte rajčice, pirjajte dvije minute, dodajte limunov sok, začinite i maknite s vatre.
  5. Pomiješajte mljeveno meso s pirjanim povrćem.
  6. Na pobrašnjenoj površini mijesite tijesto minutu, podijelite ga na dva dijela i oblikujte dvije lopte. Razvaljajte ih u ovalni oblik. Stavite tijesto na lim za pečenje koji ste obložili papirom.
  7. Premažite tijesto nadjevom ostavljajući dva cm uz rub praznim. Presavinite rubove da čuvaju nadjev. Pospite nadjev naribanim sirom, kriškama kobasice, kukuruzom i narezanim gljivama.
  8. Istucite jaje sa žlicom ulja pa time premažite rubove.
  9. Pecite pide 25 - 30 minuta na 180 stupnjeva.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.