Recepti Torta 29. travnja 2024.

U restoranu Sapore di Mare otkrili su nam recept za domaće pljukance sa šugom od sipe

Tjestenina
10 MIN
30 MIN
8
SREDNJE
sapore di mare
Domaći pljukanci sa šugom od sipe iz restorana Sapore di Mare u Fažani
foto: Robert Pichler
Pripremite pljukance sa šugom od sipe prema receptu poznatog istarskog ribljeg restorana Sapore di Mare iz Fažane. Uopće nije komplicirano, a tako je ukusno i slasno

Popularni istarski restoran Sapore di Mare podijelio je s nama recept za jedan od svojih najdražih specijaliteta, a to su domaći pljukanci sa šugom od sipe. Naime, ovaj renomirani riblji restoran koji se nalazi na samoj fažanskoj rivi, nasuprot pristaništa za Brijune, svakodnevno priprema broja jela od morskih plodova i svježe ulovljene ribe.

Restoran Sapore di Mare otvoren je tijekom cijele godine, a poseban je užitak doći u rano proljeće ili kasnu jesen kad možete uživati u odlično pripremljenoj hrani na njihovoj prostranoj terasi uz more.

Sapore di Mare | Author: Robert Pichler Restoran Sapore di Mare u Fažani foto: Robert Pichler Sapore di Mare | Author: Robert Pichler domaći pljukanci sa šugom od sipe foto: Robert Pichler

Ne gasi ekran dok kuham

Domaći pljukanci sa šugom od sipe
10 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Glatko brašno 250 g
  • Oštro brašno 250 g
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Jaje 2 kom
  • Voda 200 ml
  • Sipa 400 g
  • Maslinovo ulje
  • Luk 2 kom
  • Crveno vino 200 ml
  • Šalša
  • Glatko brašno 2 žlica
  • Voda
Postupak
  1. Od sastojaka za pljukance umijesite tijesto dok ne postane glatke teksture te ga ostavite da malo odstoji zamotano u prozirnoj foliji dok pripremate šug.


  2. Za šug je potrebno pržiti sipu (očišćenu i narezanu na komadiće) na maslinovom ulju.


  3. Nakon toga dodajte nasjeckani luk, pričekajte da malo omekša te zalijte sve crvenim vinom i šalšom. 


  4. Kad vino ispari, sipi dodajte brašno koje ste umutili s malo hladne vode. 


  5. Kuhajte šug dok ne dobijete teksturu sličnu gulašu. 


    Sapore di Mare

    


  6. Od tijesta ručno izradite pljukance te ih skuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10 minuta. Procijedite ih i dodajte šugu te dobro izmiješajte.


    Sapore di Mare

    


Isprobaj i ove divne recepte sa sipom i pljukancima...

 

sipa Možda vas zanima... Savršen trik kako omekšati sipu None Možda vas zanima... Crni njoki od sipe uz brancina s cherry rajčicama Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.