Recepti 23. prosinca 2016.

U zadnji čas: Slatki kolačići od suhih smokava

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj najslađeg sušenog voća, lisnato tijesto, dodaci po želji i fini, prhki kolačići su tu.

Nešto drugačija verzija keksića gotova je prije nego što možete zamisliti. Pomiješajte smokve, datulje, narančinu koricu i sok pa ih dobro usitnite. Kada dobijete pastu, potrebno ju je još samo pospremiti u omotač od lisnatog tijesta. Ovi kolači izvrsni su za blagdansku pripremu u zadnji čas, a dodati im možete i koju kap dobrog alkohola.

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 150 g sušenih smokava
  • 70 g datulja
  • 2 žličice narančinog soka
  • 1 žlica maslaca
  • Prstohvat narančine korice
  • Prstohvat cimeta

Priprema:

  1. Ubacite suhe smokve, datulje, cimet, malo narančine korice, narančin sok i žlicu maslaca u blender.
  2. Lisnato tijesto razvaljajte pa ga premažite dobivenom smjesom.
  3. Zarolajte ili oblikujte željene oblike.
  4. Pustite da se kratko ohladi.
  5. Pecite oko 15 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.