Recepti Desert 06. svibnja 2024.

ZA DIJETE U TEBI Sladoled s Oreo keksima i kavom

Desert
10 MIN
35 MIN
8
JEDNOSTAVNO
Sladoled s Oreo keksima i kavom
Ledeni desert s kavom i rumom prava je sezonska poslastica
foto: Freepik
Dijete u tebi obožava kekse i sladoled, odrasla osoba ne može bez kave… Top vijest je da su super u kombinaciji. Rum je bonus uz koji je lakše čekati ljeto!

Neka jela imaju slatki okus uspomena,i baš poput madeleine kolačića katapultiraju nas u vremena koja smo zametnuli po ladicama sjećanja. Pamtiš li kad si prvi put kušao sladoled? Taj slatki osjećaj koji započinje hladnoćom, a nakon toga ne možeš stati?!

Ovaj sladoled od kave s Oreo keksima zasigurno će te usrećiti jer istodobno ima u sebi okus djetinjstva i čaroliju odrasle dobi. Ako si ljubitelj kave, ovo će ti definitivno postati top ljetni desert. Rum možeš izostaviti ako baš moraš, ali vjeruj nam da značajno poboljšava okus.

Sladoled s Oreo keksima i kavom | Author: Giuliana Catachura/Unsplash Možeš ga poslužiti i u hrskavom kornetu foto: Giuliana Catachura/Unsplash

I, da! Važno je napomenuti da se u ovom receptu Oreo keksi dodaju prije izrade sladoleda, tako da gotovo potpuno nestanu u sladoledu. I malo upozorenje: ne koristi skuhanu kavu u ovom receptu jer će promijeniti konzistenciju sladoleda. Uživaj!

Ne gasi ekran dok kuham

Sladoled s Oreo keksima i kavom
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Vrhnje za šlag 500 ml
  • Mlijeko 250 ml
  • Šećer kristal 150 g
  • Sol 1 prstohvat
  • Instant kava 4 žličica
  • Žumanjak 6 kom
  • Oreo keksi 10 kom
  • Rum 2 žlica
Postupak
  1. Zagrijavaj 250 ml vrhnja, mlijeko, šećer i prstohvat soli u srednje velikom loncu na srednje jakoj vatri dok ne postane vruće, ali ne i kipuće. Umuti instant kavu dok se potpuno ne otopi.


  2. Pripremi ledenu kupku: Preostalih 250 ml vrhnja ulij u metalnu posudu srednje veličine. Stavi je u veću posudu s ledenom vodom. Na vrh stavi cjedilo. Ostavi sa strane.


  3. U zasebnoj zdjeli umuti žumanjke. Polako ulijevaj zagrijanu mješavinu mlijeka, vrhnja i kave u žumanjke, neprestano miješajući kako bi se žumanjci zagrijali, ali ne i skuhali. Zagrijane žumanjke ulij natrag u lonac.


  4. Neprestano miješaj smjesu na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne, za ovaj korak trebat će ti puno strpljivosti. Ovaj korak može trajati od 5 do 10 minuta.


  5. Procijedi kremu kroz cjedilo i promiješaj je s ohlađenim vrhnjem. Dobro ohladi smjesu u hladnjaku (nekoliko sati) ili stavite zdjelu s kremom u novu ledenu kupku. 


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

430 kcal

21 %

MASTI

29,00 g

40 %

KOLESTEROL

209,00 g

69 %

UH

33,00 g

12 %

PROTEINI

8,00 g

16 %

Isprobaj i ove recepte za ledene slastice!

Domaći sladoled od kave Možda vas zanima... Napravi najkremastiji domaći sladoled od kave Recepti Lažni sladoled Možda vas zanima... Fini lažni sladoled gotov je nakon 2 minute miksanja! Recepti Možda vas zanima... Jeste li čuli za affogato? Sladoled okupan najfinijim esspresom u čokoladnom kornetu uskoro stiže u vaš grad Najave

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:37 07. Svibanj 2024.

    odlicno mmm