Recepti Doručak 11. svibnja 2024.

SLANI DORUČAK Palačinke od krumpira i mladog luka

Doručak
8 MIN
15 MIN
2
JEDNOSTAVNO
Palačinke od krumpira i mladog luka
Palačinke od krumpira i mladog luka
foto: Shutterstock
Slasne i slane palačinke od krumpira i mladog luka idealan su doručak ili brunch...

Ako tražiš jednostavan slani doručak, na pravom si mjestu, ove palačinke od krumpira i mladog luka ono su što tražiš. Po želji ih upotpuni kiselkastim ili umakom od jogurta i tvoj će dan garantirano započeti odlično!

Možda vas zanima... Jamie Oliver ima recept za savršene proljetne palačinke Recepti

Po želji prije posluživanja palačinke pospi parmezanom, a posluži ih uz komadiće slanine ili salate po izboru i u svoj organizam unesi sve potrebne hranjive sastojke od jutra!

Nadalje, ako ti je od dana prije ostalo pire krumpira, ovaj recept idealan je za smanjenje otpada od hrane, jer - hrana se ne baca!

 | Author: Shutterstock Palačinke od krumpira i mladog luka foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Palačinke od krumpira i mladog luka
8 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Krumpir 140 g
  • Brašno 50 g
  • Soda bikarbona 2 žličica
  • Jaje 1 kom
  • Mlijeko 5 žlica
  • Mladi luk 3 kom
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Maslac
Postupak
  1. Krumpir stavi u veliki lonac slane vode i kuhaj dok ne omekša. Dobro ocijedi, vrati natrag u lonac, prodinstaj minutu na laganoj vatri da se osuši, a zatim napravi od njega pire i ostavi ga da se ohladi.


  2. Ohlađeni pire stavi u veću zdjelu zajedno s brašnom i sodom bikarbonom. Umuti jedno jaje s mlijekom, posoli, dodaj u zdjelu i umuti glatko tijesto. Umiješaj malo mladog luka, a dio ostavi sa strane za posluživanje.


  3. U tavi zagrij pola količine ulja i malo maslaca, a zatim od tijesta oblikuj palačinke. Peci ih minutu-dvije sa svake strane dok ne porumeni, a zatim ih okreni i peci drugu stranu. Ponovi sve dok imaš tijesta.


  4. Prije posluživanja pospi mladim lukom. Pored njih po želji posluži jaje na oko, slaninu ili druge dodatke po želji.


Danas su palačinke na meniju...

Mini palačinke s grčkim jogurtom Možda vas zanima... Ekstra pahuljaste mini palačinke od jogurta Recepti Mini palačinke sa šunkom i sirom Možda vas zanima... BRZI RUČAK: Hrskave mini palačinke sa šunkom i sirom Recepti Jamie Oliver Možda vas zanima... Jamie Oliver ima super recept koji prolazi za doručak, ručak, ali i večeru! Recepti Palačinke s heljdom Možda vas zanima... Pahuljaste palačinke s heljdinim brašnom Recepti Palačinke sa sirom Možda vas zanima... Uz zapečene palačinke sa sirom ne možeš pogriješiti Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.