Želite li probati nešto novo savjetujemo da skuhate krem juhu od kukuruza i krumpira. Vjerujemo kako ćete uživati.
Krem juhe obično prethode glavnom jelu, ali vrlo lako mogu poslužiti kao glavno jelo, osobito ako pripremite ukusnu i zasitnu juhu od kukuruza i krumpira. Kukuruz će dati slatkoću, dok će škrobna struktura krumpira osigurati gustoću juhi.
Iako se nešto ovako fino može jesti tijekom cijele godine, zašto se ne počastiti krem juhom već danas?
Potrebno vam je:
- 250 g kukuruza (kuhanog ili iz konzerve)
- glavica luka
- 2 žlice maslinova ulja
- 125 g suhe slanine
- Korijen celera, mrkva
- Stručak peršina
- Žlica brašna
- Šalica vrhnja
- Sol, papar
- 2 veća krumpira
Priprema:
- Ogulite luk i nasjeckajte ga. Narežite slaninu na kockice, krumpir ogulite, operite i narežite na veće komade. Mrkvu ogulite, celer operite i prerežite po pola, a peršin operite.
- Na maslinovu ulju prepržite luk dok ne postane staklast, a zatim dodajte kockice slanine. Zalijte litrom i pol hladne vode. Dodajte ocijeđeno zrnje kukuruza, mrkvu, celer, peršinovo lišće i krumpire. Kuhajte na laganoj vatri dok povrće i krumpir ne omekšaju. Prije kraja izvadite celer, mrkvu i peršin.
- Dio kukuruza propasirajte s krumpirima i vratite u lonac s juhom u kojoj se kuhao. Umiješajte maslac umućen s brašnom, dodajte vrhnje i kuhajte još desetak minuta. Posolite i popaprite.
Dobar tek!