Autor: Gastro.hr

Žuti kolač

Vrijeme pripreme do 60 min
2 zahtjevnost Srednje

Sastojci BROJ PORCIJA - 10 +

  • 150 g

    maslac, neslani

  • 300 g

    šećer, kristal

  • 250 g

    orah, sirovi

  • 100 g

    pšenično brašno, bijelo

  • 4 kom

    jaje kokošje (cijelo)

  • marmelada od šipka

Priprema

1 Umijesite tijesto od 150 g maslaca, 150 g šećera, 150 g mljevenih oraha, 100 g brašna i snijega od 4 bjelanjka.

2 Ovako dobiveno tijesto razvaljajte u lim i zapecite u pećnici petnaestak minuta.

3 U međuvremenu umutite 4 žumanjka s 150 g šećera te prelijte preko zapečenog tijesta. Vratite u lagano zagrijanu pećnicu da se žuta krema osuši.

4 Kada je žuta krema suha izvadite iz pećnice, premažite kiselkastom marmeladom (npr. od drijena ili šipka) i pospite ostatkom mljevenih oraha.

Kulinarski kalkulatorPreračunajte mjerne jedinice sastojaka!

Nutritivne vrijednosti / 1 porcija

Ukupno kalorija 430,1
Proteini 6,4g
Masti 27,6g
Ugljikohidrati 39,2g
Budi prvi i objavi svoju fotku recepta! Prijavi se

Vaš komentar