Špajza 27. kolovoza 2017.

Šampinjoni - sve samo ne obične gljive

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U kremastom izdanju ili punjeni, u finom umaku ili uz slasno meso, šampinjoni baš svaki tanjur čine još mrvicu boljim. Pogledajte kakve smo vam recepte danas pripremili!

Iako su dostupni tijekom čitave godine, kraj kolovoza i početak jeseni najdraže je doba za jela s jednostavnim šampinjonima. Zbog blagog okusa sjajan su dodatak brojnim jelima, a njihova je tekstura posebice dobrodošla kada su u pitanju rižota i tjestenine.

Kod pripreme šampinjona važno je znati tek kako se oni ne peru. Umjesto umakanja u vodu, brišu se suhim papirnatim ručnicima kako bi se otklonile nečistoće, a zadržala svježina i okusi.

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Upakirajte šampinjone u neki od naših recepata pa počastite nepce divnim okusima ovih nimalo običnih plodova.

 

Možda vas zanima... Sočni i moćni aromatični šampinjoni Špajza

 

Punjeni šampinjoni pravi su hit kada su u pitanju zabave na otvorenom ili brzinski ručak. Puniti ih možete povrćem, rižom ili slaninom, a nikako nemojte zaboraviti ni sir na vrhu koji će čitavom jelu dati slastan završetak.

 

Punjeni šampinjoni Možda vas zanima... Zdravo i ukusno: Punjeni šampinjoni Recepti Možda vas zanima... Iznenadite se: Posve drugačiji punjeni šampinjoni Recepti

 

Dok polako pozdravljamo ljeto i suočavamo se sa sve hladnijim danima, vrijeme je i za tanjure koji pružaju ultimativnu utjehu. U comfort foodu na domaći način možete uživati uz topli tanjur najkremastijih tjestenina, a divnim okusima definitivno će pripomoći šampinjoni.

 

tjestenina s šampinjonima Možda vas zanima... Kremasta tjestenina s gorgonzolom i šampinjonima None Tjestenina s pancetom i gljivama Možda vas zanima... Ne odbija se nikad: Tjestenina s pancetom i gljivama Recepti Možda vas zanima... Ljubav na prvi pogled: Lazanje od gljiva Recepti

 

tjestenina s šampinjonima  | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Za one koji ne vole tjesteninu, tu je i raskošni rižoto. Pripremite dovoljno vina, rižu, gljive i maslac, a zatim uživajte u kremastom i slasnom tanjuru divnih okusa.

 

Možda vas zanima... Sjajni okusi rižota s gljivama i prženim češnjakom Recepti

 

Klasik poput Stroganoffa definitivno morate isprobati, a odlična će ideja biti i kombinacija više vrsta gljiva u ovom tradicionalnom ruskom jelu. S druge strane, talijanska focaccia s gljivama bit će pun pogodak za one koji ne mogu odoljeti divnom mirisu svježe pečenog kruha.

 

stroganoff Možda vas zanima... Božanstveni stroganoff s gljivama gotov u 15 minuta None focaccia s gljivama Možda vas zanima... Oduševite se jednostavnom focaccijom s gljivama None

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Zaželite li se pak jela na žlicu, odabir bi svakako trebao pasti na aromatičnu juhu od gljiva. Dodajte joj heljdu ili ječam, zagustite s krumpirom i uživajte u nježnim okusima koji na najbolji način najavljuju jesen.

 

Možda vas zanima... Slasna kombinacija: Juha od gljiva i ječma Recepti

 

Za vikend gozbe pak predlažemo slasna mesna jela. Birajte između pljeskavice punjene šampinjonima i sočne teletine u umaku od šampinjona, pa sve zajedno poslužite uz fini zapečeni krumpir s gljivama. Kombinacija iz snova!

 

Pljeskavice punjene gljivama Možda vas zanima... Kakva kombinacija: Pljeskavice punjene gljivama Recepti Možda vas zanima... Za ručak: Sočna teletina s umakom od gljiva Recepti Možda vas zanima... Fenomenalan pečeni krumpir s raguom od gljiva Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.