Špajza 07. listopada 2021.

Upoznaj sedam globalno priznatih food blogera!

Sedam globalno priznatih food blogera foto: SHUTTERSTOCK

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Pronađi inspiraciju za svoju sljedeću kulinarsku avanturu!

U posljednjih 10 godina, virtualna gastro scena prepuna je kreativaca koje svoje recepte dijele na blogovima i društvenim mrežama. Sukladno tome, kada smo u potrazi za inspiracijom, umjesto da posežemo za starim kuharicama, jednim klikom, dolazimo do odličnih blogova koji nude pregršt različitih recepata. Ako si u potrazi za ukusnim jelima za doručak, ručak, večeru ili neku posebnu priliku, Instagram i blogovi su mjesta gdje češ sigurno pronaći inspiraciju. Dovoljno je samo pronaći profile omiljenih food blogera. 

Bilo da tek počinješ svoju kulinarsku avanturu ili već imaš dugogodišnje iskustvo, ovo je sedam talentiranih food blogera koje svakako trebaš zapratiti.

 

Možda vas zanima... Prijavi se i postani nova Gastro zvijezda 2021.! Špajza

 

1. Half baked harvest

Tieghan Gerard food blogerica je iz Colorada, a njezina vedra osobnost blista u svakoj objavi na njezinom blogu i Instagram profilu. Čak i ako nisi raspoložena za spremanje obroka kod kuće, sigurni smo da će te njen kreativan profil odmah pokrenuti i inspirirati. Gerard priprema slatka i slana jela, a recepti izgledaju jednostavno - savršeno. Ako si ljubitelj tjestenine, kruha punjenog češnjakom i slatkih delicija ovo je profil koji svakako trebaš posjetiti. 

2. Zoë Bakes

Zoë Francois slastičarka je iz Minneapolisa koja vodi istoimeni blog i Instagram profil.  Osim ukusnih recepata, blog krase i vizualno perfektne fotografije hrane. Ako želiš ispeći domaći kruh ili se okušati u pripremi finih peciva s čokoladom, Zoe Bakes je pravo mjesto za posjetiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoë François (@zoebakes)

3. Gimme some oven

Ali Martin kreativni je um koji se krije iza sve popularnijeg Instagram profila Gimme Some Oven. Neće ti trebati mnogo vremena da shvatiš zašto je ovaj blog tako brzo stekao popularnost u svijetu. Martin na svojem blogu priprema brza i prije svega jednostavna, nepretenciozna jela, koje uz malo dobre volje možeš rekreirati kod kuće. 

4. Cookie and Kate

Dragi vegetarijanci - ovo je blog za vas. Kate i njezin dragocjeni, četveronožni pomoćnik Cookie dijele zdrave i ukusne recepte na internetu i to od (davne) 2010. godine. Na Instagram profilu Kate ima gotovo 400 tisuća pratitelja, a recepti proizašli iz njezine kuhinje su istovremeno neobični i pristupačni. U njima će uživati svi zaljubljenici u zdravu hranu. 

5. Two Peas & Their Pod

Maria i Josh Lichty na svom blogu dijele jednostavne, obiteljske recepte koji će se nakon isprobavanja, zasigurno naći na tvom tjednom jelovniku. Osim ukusnih slanih recepata, Marija i Josh pripremaju i slatke delicije, a na tebi je za izabereš između više od 200 slatkih recepata s njihovog bloga. Na Instagram profilu su prikupili pozamašan broj pratitelja, a sigurni smo da ćeš se i ti pridružiti njihovoj gastro zajednici.

6. Minimalist Baker

Minimalist Baker odličan je kulinarski blog koji će te oduševiti jednostavnim receptima i prekrasnim slikama. S više od dva milijuna pratitelja, Minimalist Baker trenutno je jedan od najpopularnijih gastro blogova u svijetu. Najveću popularnost imaju jednostavni recepti koji sadrže samo 10 sastojaka, obroci iz jedne zdjele te jela za čiju je pripremu potrebno izdvojiti svega 15-ak minuta. Ukratko, ovaj će te blog spasiti kada trebaš staviti večeru na stol - i to jako brzo!

7.Pinch of Yum 

Lindsay i Bjork Ostrom pokrenuli su blog Pinch of Yum kao hobi, no blog je ubrzo postao pravi posao koji privlači čitatelje iz cijelog svijeta. Njihov je blog prepun odličnih recepata, od brzih i lakih doručka do ukusnih večera koje ćeš htjeti uvrstiti i u svoj jelovnik.  Na Instagram profilu imaju milijun pratitelja, a ako si u potrazi za gastro inspiracijom svakako baci oko na njihov profil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lindsay Ostrom (@pinchofyum)

Lidl je kao generalni pokrovitelj projekta prepoznao važnost poticanja i nagrađivanja food blogera i veliku važnost ovog natjecanja u organizaciji portala missGastro i podržao projekt. Naš partner Gorenje se i ove godine priključuje najvećem regionalnom natjecanju i postaje sponzor kategorije Tradicionalna hrana. Prijavi sebe, svog omiljenog food blogera ili Top foodieja i prati Gastro zvijezdu 2021. na portalu missGASTRO te na našem Facebook i Instagram profilu! S detaljnim pravilima natječaja se upoznaj ovdje. Prijavi se ovdje!

 | Author: Gastro zvijezda 2021. foto: Gastro zvijezda 2021.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.