Recepti 21. lipnja 2016.

File Stroganoff: Tako strog, a tako nov...

Stroganov
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pirjana govedina na ruski način nikako vas neće ostaviti ravnodušnima

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 365

Potrebno vam je

  • 2 kom luk ,crveni
  • 40 g maslac, slani
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • senf
  • sol
  • limunov sok
  • 0.80 l vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 kom krastavci, kiseli
  • 100 g gljive miješane, razne
  • 500 filet govedina
  • 2.50 dl mesni temeljac

Priprema

  1. Crveni luk grubo narežemo, pržimo ga na maslacu dok ne požuti, pospemo brašnom, prelijemo juhom i taj umak 15 minuta kuhamo, a zatim dodamo gorušicu, sol, limunov sok i primiješamo vrhnje.
  2. Fino narezane dinstane gljive i krastavce zavremo u umaku. Meso narežemo na kocke ili trake pa ga na jakoj vatri kratko pečemo u tavi. Iznutra mora ostati ružičasto pa ga nipošto ne smijemo do kraja ispeći jer inače dobiva okus po koži.
  3. Sok od pečenja izmiješamo s umakom dodamo meso i malo ga provaljamo po umaku, ali umak pri tom na smije više vriti. Umaku možemo po želji poboljšati okus narezanim rajčicama i lukom.

Pirjana govedina na ruski način nikako vas neće ostaviti ravnodušnima

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.