Recepti 13. listopada 2014.

Grdobina s jabukama i anisom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljivo jelo chefa Tomislava Gretića

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 19160

Potrebno vam je

  • 1000 g grdobina
  • 30 g poriluk (cijeli)
  • 500 g jabuka (cijela)
  • 4 kom zvjezdasti anis
  • 0.50 l vino bijelo
  • 100 dl maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Grdobinu izrezati na medaljone i prepržiti na tavici.
  2. Dodati zelene jabuke na kockice, zvijezde anisa i bijelo vino. Začiniti. Kratko propirjati I dodati maslac. Skinuti sa vatre.
  3. Poriluk pržiti na tavici.

Zanimljivo jelo chefa Tomislava Gretića

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.