Recepti 13. listopada 2014.

Juha od brokule i poriluka

Juha od brokule i poriluka
gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrava, ukusna i jednostavna krem juha od povrća

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 37

Potrebno vam je

  • 3 žlica maslac, neslani
  • 3 kom poriluk (cijeli)
  • 6 mala žlica svježi timijan
  • 500 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 1 l pileći temeljac
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Maslac otopiti u većoj posudi, dodati nasjeckan bijeli i svijetlo zeleni dio poriluka i 4 žličice timijana pa pirjati na laganoj vatri dok poriluk omekša, 7 do 8 min. Zatim odvojiti pola šalice poriluka i sačuvati za kasnije.
  2. U posudu dodati krupno narezanu brokulu i temeljac te zagrijati do vrenja. Poklopiti i kuhati dok brokula omekša, 8 do 10 minuta.
  3. Juhu izmiksati u blenderu ili pomoću štapnog miksera do kremaste konzistencije. Ako je juha pregusta, dodati još malo temeljca ili vode. Začiniti sa soli i paprom.
  4. Juhu servirati u tanjure i posipati sa preostalim timijanom i prethodno izdvojenim pirjanim porilukom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.