Krem juha od špinata

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (1)
Obožavamo povrtne krem juhe u svim oblicima pa smo se počastili ovom od špinata

Priprema


1. Luk, češnjak i krumpir u većoj posudi preliti s vodom, začiniti s pola količine soli i zagrijavati do vrenja. Pokriti i kuhati 15-20 min ili dok krumpir omekša.
2. Špinat posebno kuhati 10-ak minuta.
3. U drugoj posudi otopiti maslac, dodati brašno i miješati na laganoj vatri oko 2 min. Maknuti posudu s vatre pa uz miješanje dodavati mlijeko malo po malo. Vratiti na vatru i miješati neprekidno 5-8 min, da umak bude bez grudica i srednje gust. Dodati muškatni oraščić u prahu.
4. Pomoću štapnog miksera usitniti ohlađeni krumpir u vodi, zatim dodati kuhani špinat i još jednom zajedno umiksati smjesu da bude jednolična. Zatim postepeno umiješati bijeli umak. Začiniti po ukusu sa soli i paprom te ponovno zagrijati na laganoj vatri bez vrenja.

5. Servirati u zdjelice za juhu pa dodati po jednu žlicu kiselog vrhnja.

Pročitajte još:

Krem juha od brokule

Špinat na mlijeku

Osnovni podaci

Broj porcija:
4
Trajanje pripreme:
do 45 min
Vrsta jela:
juha
Glavni sastojak:
špinat
Način pripreme:
kuhanje
Slijed:
juha

Sastojci


1 veći luk
5 češnjeva češnjaka
2 srednja krumpira
750 ml hladne vode
žličica soli
500 g špinata
50 g maslaca
3 žlice brašna
750 ml mlijeka
½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
svježe mljeveni papar
6-8 žlica kiselog vrhnja
Komentari (1) / Svi komentari
blax
blax 21.10.2012 12:17:23

:) ova juha me podsjecava na moje djetinjstvo...

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani recepti

Nabujak od špinata

Tajna bogato nabujalog soufflea je u pažljivom dodavanju čvrstog snijega u osnovnu smjesu

Vezani Recepti

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koje je vaše omiljeno ljetno voće?

Glasaj Rezultati