Kuhane kruške

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)

Priprema

  1. Kruške ogulite i stavite u hladnu vodu da ne potamne.
  2. U posudi zakuhajte vodu sa šećerom, cimetom i koricom 1 limuna. Dodajte kruške i pokriveno kuhajte dok kruške ne budu mekane.
  3. Izvadite kruške, poslažite u zdjelu tako da peteljke stoje gore. 
  4. U umak dodajte još malo šećera i kuhajte dok ne zgusne. 
  5. Umakom prelijte kruške i poslužite s kriškom plemenitog sira, svježom rikulom i orasima.

Osnovni podaci

Broj porcija:
4
Trajanje pripreme:
do 30 min
Vrsta jela:
jela od voća
Glavni sastojak:
kruške
Način pripreme:
kuhanje
Slijed:
desert
Osobitost:
zdravo

Sastojci

  • 3 zrele kruške
  • 50 g šećera
  • cimet
  • korica limuna

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani recepti

Sangria

Vino aromatizirano voćem tradicionalno je španjolsko piće

Vezani Recepti

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koju rubriku najviše volite čitati na našem portalu?

Glasaj Rezultati