Marinirane lignje na žaru

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)
Marinirajte lignje, lagano ih okrenite na žaru i uživajte.

Priprema

1. Pripremiti marinadu od soja sosa, đumbira i mirina. Odvojiti pola šalice pripremljene marinade i spremiti za kasnije. U ostatak marinade položiti lignje tako da se ravnomjerno rasporedi po cijelim lignjama. Marinirati 10 minuta na sobnoj temperaturi uz jedno okretanje.

2. Roštilj zagrijati na jako. Svaku lignju peći 4-5 minuta, pritom ih okretajući svakih 30 sekundi i premazivati ranije pripremljenom marinadom.

3. Tijekom pečenja prozirne lignje će poprimiti bijelu boju i postati mekane te osloboditi bogatu aromu. Potrebno je pripaziti da se ne prepeku jer tada postanu gumene.

Osnovni podaci

Broj porcija:
4
Trajanje pripreme:
do 45 minuta
Vrsta jela:
morski plodovi
Glavni sastojak:
lignje
Način pripreme:
na roštilju
Slijed:
glavno jelo

Sastojci


½ šalice soja sosa
2 žlice svježeg naribanog đumbira
3 žličice mirina (rižino vino)
450 g očišćenih lignji sa kracima

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Veselim se Uskrsu zbog:

Glasaj Rezultati