Mesna štruca

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Pomiješajte pire od rajčica, vino, vodu, češnjak, bosiljak, origano i sol u lončiću s drškom. Neka proključa, a potom smanjite vatru. Kuhajte lagano, nepoklopljeno, 15 minuta. Maknite s vatre.
  3. Pomiješajte puretinu, zobene pahuljice, nadomjestak za jaja, tikvice i 1 šalice umaka od rajčice u velikoj zdjeli. Dobro izmiješajte. Oblikujte smjesu u štrucu i stavite je u nenamašćen kalup za kruh veličine 20 x 10 cm. Pecite 45 minuta.
  4. Bacite mast koja se iscijedi iz štruce. Prelijte 1 šalicu preostalog umaka od rajčice preko štruce. Pecite još 15 minuta. 
  5. Štrucu položite na tanjur za posluživanje. Pričekajte 10 minuta da se štruca ohladi prije nego je počnete rezati. Preostali umak od rajčica poslužite uz štrucu.

Recept preuzet iz knjige " South beach dijeta ", Profil International, 2004.

Osnovni podaci

Broj porcija:
8
Trajanje pripreme:
do 120 min
Vrsta jela:
jela od mesa
Glavni sastojak:
puretina
Način pripreme:
u pećnici
Slijed:
glavno jelo
Zemlja porijekla:
SAD

Sastojci

  • 1 limenka (180 g) pirea od rajčica bez dodatka soli
  • 1 šalice suhog crvenog vina 
  • 1 šalice vode 
  • 1 režanj češnjaka, usitnjen 
  • 1 žličica osušenih listića bosiljka 
  • 1 žličica osušenih listića origana 
  • 1 žličica soli 
  • 500 g mljevenih purećih prsa 
  • 1 šalica zobenih pahuljica 
  • 1 šalica tekućeg nadomjeska za jaja 
  • 1 šalica naribanih tikvica

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani recepti

Dolma s tikvicama

Tradicionalno bosansko jelo koje je stiglo s Orijenta

Varivo od crvene leće

Toplo varivo od crvene leće idealno je za postblagdansku detoksikaciju

Vezani Recepti

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koje je vaše omiljeno ljetno voće?

Glasaj Rezultati