Recepti 13. listopada 2014.

Orada na šalši s mahunama

gastro postao gastro.24sata.hr
Obogatite obiteljski ručak jednom od najcjenjenijih bijelih riba u kombinaciji s mediteranskim začinima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 413

Potrebno vam je

  • 8 filet orada
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 100 g luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 dl vino bijelo
  • 300 g pelati
  • 1 vezica peršin, list
  • 400 g mahune zelene (mlade)
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • šećer, kristal

Priprema

  1. Na maslinovu ulju popržite sitno sjeckani luk, dodajte češnjak, zalijte bijelim vinom i prokuhajte dok se umak ne zgusne.
  2. Dodajte rajčicu nasjeckanu na kockice, posolite, popaprite i dodajte prstohvat šećera. Sve dobro prokuhajte.
  3. Mahune kuhajte u kipućoj slanoj vodi. Ocijedite i popržite na maslinovu ulju te začinite. Filete orade posolite, popaprite i zarumenite na maslinovu ulju.

Obogatite obiteljski ručak jednom od najcjenjenijih bijelih riba u kombinaciji s mediteranskim začinima

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.