Recepti 13. listopada 2014.

Pureći medaljoni

gastro postao gastro.24sata.hr
Uz šampinjone, vrganje i bukovače možete dodati i još neke gljive po vašem izboru

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 554

Potrebno vam je

  • 750 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 1 kom juha od gljiva
  • 500 g luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 100 g bukovače
  • 150 g sušeni vrganji
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 20 g maslac, slani
  • 1.50 dl vino bijelo
  • origano
  • list bosiljka
  • kopar

Priprema

  1. Pureće medaljone mariniramo u maslinovom ulju i provansalskom bilju.
  2. Stavimo kuhati krem juhu od gljiva.
  3. Luk nasjeckamo i stavimo pirjati na maslinovo ulje i maslac.
  4. Gljive nasjeckamo i stavimo pirjati na luk. Zalijemo vinom.
  5. Kad se juha skuha, prelijemo je po pirjanoj smjesi od gljiva i kuhamo još 5 minuta.
  6. Meso pečemo na maslinovom ulju i maslacu.

Uz šampinjone, vrganje i bukovače možete dodati i još neke gljive po vašem izboru

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.