Recepti 13. listopada 2014.

Štapići s tartarom od kapara

Kapare
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznato je da je list idealna riba za prženje koja uz tartar umak čini savršen spoj okusa

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 142

Potrebno vam je

  • 2 žlica majoneza
  • 1 žlica kopar
  • 2 žlica kapari
  • 2 žlica vlasac ( listovi)
  • 2 žlica krastavci, kiseli
  • 1 šalica krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • 650 g list
  • 3 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Prvih 5 sastojaka pomiješati u zdjeli, pokriti i staviti u hladnjak.
  2. Krušne mrvice prosuti na tanjur. Jaje razmutiti u zdjelici.
  3. Riblje štapiće posoliti i popapriti. Jedan po jedan komad umočiti u jaje pa obložiti krušnim mrvicama. Višak mrvica otresti i peći na zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri s obje strane do zlatne boje.
  4. Panirane riblje štapiće servirati uz ohlađen tartar umak.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.