Recepti 13. listopada 2014.

Tačkrle

Tačkrle
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo starinsko jelo možete puniti i slanim nadjevima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 95

Potrebno vam je

  • 1000 g bezglutensko brašno
  • 300 ml voda
  • 30 g sol
  • 4 kom jaje kokošje
  • 200 g pekmez od šljiva
  • 100 g krušne mrvice (schär, bez glutena)
  • 50 g maslac, neslani

Priprema

  1. Prosijati brašno, malo posoliti i dodati jaja, promiješati te dodati vode i zamijesiti tijesto.
  2. Tijesto razvaljati, izrezati na kockice cca 10 x 10, na svaku kockicu dodati malo pekmeza i preklopiti te krajeve dobro spojiti.
  3. U kipuću vodu u koju smo stavili malo soli i ulja staviti tačkrle i kuhati dok ne isplivaju.
  4. Na ulju propržiti prezle na maslacu i preliti preko ocijeđenih tačkrla, a možete ih poslužiti i bez prezli.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.