Tačkrle

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)
Ovo starinsko jelo možete puniti i slanim nadjevima

Priprema

  1. Prosijati brašno, malo posoliti i dodati jaja, promiješati te dodati vode i zamijesiti tijesto.
  2. Tijesto razvaljati, izrezati na kockice cca 10 x 10, na svaku kockicu dodati malo pekmeza i preklopiti te krajeve dobro spojiti.
  3. U kipuću vodu u koju smo stavili  malo soli i ulja staviti tačkrle i kuhati dok ne isplivaju.
  4. Na ulju propržiti prezle na maslacu i preliti preko ocijeđenih tačkrla, a možete ih poslužiti i bez prezli.

Osnovni podaci

Broj porcija:
4
Trajanje pripreme:
30 min
Vrsta jela:
desert od tijesta
Glavni sastojak:
tijesto
Način pripreme:
kuhanje
Slijed:
desert

Sastojci

Tijesto:
1 kg mekog brašna (Schär, bez glutena)
0,3 l vode
30 g soli
4 jaja
200 g pekmeza od šljiva
100 g prezli (Schär, bez glutena)
50 g maslaca

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani recepti

Voćni hrskavi desert

Neodoljiva slastica od sezonskog voća.

Vezani Recepti

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koje je vaše omiljeno ljetno voće?

Glasaj Rezultati