Recepti 13. listopada 2014.

Tagliolini s plodovima mora

Tagliolini s plodovima mora
gastro postao gastro.24sata.hr
Riblji temeljci odlični su za pripremu svakog rižota ili tjestenine s predznakom mora

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 790

Potrebno vam je

  • 600 g tjestenina s jajima
  • 1000 g miješane školjke
  • 4 kom škampi
  • 200 g repovi kozica
  • vlasac ( listovi)
  • cikla
  • češnjak
  • riblji temeljac
  • vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Taglioline (tjesteninu) skuhajte kratko i ne do kraja u malo slane vode.
  2. Odaberite širu i dublju tavu ili lonac. Na malo mlakog maslinova ulja pirjajte češnjak da pusti aromu.
  3. Školjke očistite grubom četkom i isperite pod mlazom vode ili ako ste u prilici u morskoj vodi. Dodajte školjke na zagrijano ulje i promiješajte da ih ulje obloži sa svih strana i zagrije zbog čega će se otvoriti.
  4. Nakon nekoliko minuta dodajte cijele škampe i kozice. Podlijte ribljim temeljcem i bijelim vinom. Poklopite i kratko kuhajte.
  5. Narežite sitno vlasac i pospite po školjkama.
  6. Ocijedite taglioline i promiješajte kako bi se rasporedili i popili umak od kuhanja te se u njemu skuhali do kraja. Začinite solju i paprom po ukusu.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.