Recepti 13. listopada 2014.

Vješalica s citrusnim kus kusom

gastro postao gastro.24sata.hr
Vrlo ukusno jelo jednostavne pripreme kao dobra ideja za ručak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 191

Potrebno vam je

  • 450 g svinjetina, mršava
  • krupna morska sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • ljuta paprika
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 1 kom komorač, glavica
  • 0.25 kom limun
  • 3 dl pileći temeljac
  • 2.50 dl kuskus
  • 0.50 šalica masline, zelene, slane konzerv.
  • 0.25 dl korijander

Priprema

  1. Meso (svinjsku vješalicu) začiniti sa soli i paprom. Zagrijati 1 žlicu ulja u većoj tavi i peći odreske do srednje sirovog, oko 4 min sa svake strane. Premjestiti na tanjur.
  2. Prebrisati tavu pa zagrijati preostalo ulje i pirjati češnjak i ljutu papriku miješajući oko 1 min, odnosno dok češnjak poprimi boju. Zatim dodati mrkvu, komorač i limun, začiniti sa soli i paprom. Kuhati uz povremeno miješanje oko 4 min dok povrće malo omekša i postane hrskavo.
  3. U tavu uliti temeljac i zagrijati do vrenja, a zatim umiješati kus kus. Maknuti s izvora topline, poklopiti i ostaviti 5-8 min da kus kus nabubri.
  4. Zatim dodati masline, po potrebi još malo začiniti sa soli i paprom te nježno promiješati vilicom.

Vrlo ukusno jelo jednostavne pripreme kao dobra ideja za ručak

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.