27. srpnja 2015.

S Dolca u Sherry's Wines&Bites - kulinarski dvoboj velikana u Zagrebu

Priska Thuring i Gregorio Mannucci
1/4
foto: Jurica Kos
gastro postao gastro.24sata.hr
Bitka kuharskih titana u Zagrebu odvila se u Sherry's Wines&Bites koji se odnedavno preselio u dvorište Ilice 73

Ni nakon nedavnog preseljenja na Britanac, točnije u dvorište Ilice 73 kod Britanca, wine bar (sada i bistro) Sherry’s Wines & Bites ne prestaje iznenađivati s inovativnim gastronomskim događanjima.

Priska Thuring | Author: Jurica Kos foto: Jurica Kos

Sinoć je na rasprodanom kulinarskom dvoboju "Battle of the Chefs vol. 1”, Priska Thuring iz Dubravkinog puta u "foto-finišu” sa samo par bodova razlike pobijedila vrlo ozbiljnog izazivača Gregorija Mannuccija iz Sherry’sa, bivšeg glavnog chefa Bistroa Apetit.

Hrana | Author: Jurica Kos foto: Jurica Kos

Zanimljivo je što su se oboje kladili na suprotnu stranu i tvrde da to nije iz kurtoazije, nego se zaista međusobno cijene kao kuhari, a prema njihovom dobrom raspoloženju čitav dan koliko su trajale pripreme i kuhanje, vidi se da su i dobri prijatelji. Kuharski dvojac je u rano jutro krenuo na zagrebački Dolac gdje je Gregorio birao glavne sastojke za četiri jela, a odabrao je teleće srce, losos, juneći mišić i bobičasto voće.

Hrana2 | Author: Jurica Kos foto: Jurica Kos

Slijedila je priprema i na kraju maratonsko kuhanje od 16h pa sve do ponoći. Kroz Sherry’s je u tom periodu prošlo čak stotinjak gostiju da bi kušalo i ocjenjivalo jela ovo dvoje velikih kuhara s privremenom adresom u Zagrebu. Atmosfera i reakcije gostiju su bili izuzetni, a iz Sherry’sa poručuju da je ovo samo prvi u nizu dvoboja. Sljedećeg priželjkuju ugostiti svog i Gregorijevog prijatelja Andreja Barbierija, jednog od sudaca Masterchefa i glavnog chefa Bevande u Opatiji i Conca d’ Ora u Rijeci. Putem medija mu u šali poručuju: "Barbieri, get ready!"

Ostatak fotografija pogledajte u galeriji.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.