Kolumne 01. svibnja 2021.

Slojevita slastica s malinama gotova je za 15 minuta

; cranachan - tradicionalan škotski desert foto: Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Za pripremu škotskog klasika ne trebaš puno vremena ni pećnicu!

Cranachan je desert kojeg ćeš napraviti za samo 15 minuta, a prijatelji i ukućani će o njemu pričati danima. Govorim o tradicionalnom škotskom desertu koji se sastoji od sira, slatkog vrhnja, whiskeyja, svježih malina, meda i zobenih pahuljica. 

Ako pri ruci nemaš zobene pahuljice, mogu ti poslužiti i klasični müsli, koji su meni osobno finiji nego zobene.Okušaj se u pripremi!

 

Ledeni vjetar s jagodama Možda vas zanima... Ledeni vjetar s jagodama pravi je slatki spektakl! Recepti

 

Druge recepte potraži na blogu Mama drama i pratećem profilu na Instagramu!

 | Author: Nevena Josipović Cranachan - tradicionalan škotski desert; foto: foto: Nevena Josipović

Sastojci (za četiri serviranja):

  • 4 žličice zobenih pahuljica (može i müsli)
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 10 dag svježeg krem sira
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice whiskeyja
  • 6 žlica svježih malina

 

Piramida s višnjama Možda vas zanima... Jednostavno fino: Piramida s višnjama Recepti

 

Priprema:

  1. Zobene pahuljice tostiraj na tavi na srednjoj vatri, samo pripazi da ne zagore. Makni s vatre i pusti da se ohlade. Ja sam koristila müsli; s njima nema nikakvog posla jer se ne tostiraju.
  2. U posudi izradi dobro ohlađeno slatko vrhnje, ali ga nemoj umutiti prečvrsto. Zatim dodaj dvije žlice meda, whiskeya i krem sir. Sjedini sastojke pjenjačom. 
  3. Maline zgnječi vilicom i dodaj žlicu meda pa promiješaj. 
  4. U čaše na dno stavi kremu, zatim prelij s malinama, dodaj opet malo kreme i na vrh stavi zobene pahuljice ili müsli. 

Poslužite odmah!

 | Author: Nevena Josipović Cranachan - tradicionalan škotski desert; foto: Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.