Kolumne 02. veljače 2020.

Pečeni camembert je snack iz snova

foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Camembert, francuski sir prepun karaktera, idealna je poslastica za hladna zimska predvečerja.

Sir je to s prepoznatljivom tankom koricom prekrivenom bijelom plemenitom plijesni. Krasi ga snažan drvenast okus, boja je svijetložuta, a sredina mekana.

Možete ga jednostavno narezati i grickati uz čašu bijelog vina ili pjenušca. A možete si dati malo truda te ga zapeći. Idealno se slaže uz orašaste plodove i voće. Upravo to vam predlažem. Samo tri koraka i tamo ste.

 

Možda vas zanima... Najbolji recept za krem juhu od cvjetače Kolumne

 

Tradicionalno je camembert upakiran u drveni obruč koji odlično služi u svrhu pečenja. No, ako ste kupili onaj bez obruča, smjestite sir u posudu sličnog promjera i pecite ga u njoj.

Napomena: U receptu je korišten camembert od 120 grama koji je dovoljan za jednu osobu pa podebljajte količinu ovisno o društvu.

Druge recepte potraži na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Sastojci:

  • Camembert od 120 grama
  • 1 češanj češnjaka
  • grančica ružmarina
  • maslinovo ulje
  • nekoliko tankih kriški kruha ili grissini

Po želji: orasi, voće

Priprema:

  1. Češanj češnjaka narežite na 4-5 komada. Nožem napravite male rezove na površini sira. U njih ugurajte narezani češnjak i ružmarin.
  2. Poškropite maslinovim uljem.
  3. Pecite 20 minuta na 180 °C.
  4. Zagrijte kruh i uronite u ovu divnu punoću okusa.

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.