Kolumne 16. srpnja 2014.

Sladoled na štapiću od crnog ribiza

ribi.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
U vrućim ljetnim danima najlakše se ohladiti sladoledom i to onim na štapiću. Napravite ga sami od svega tri sastojka u većim količinama i posežite za njim kad god osjetite vrućinu, ali i potrebu za slatkim.

U ovoj verziji sladoled je napravljen sa crnim ribizom, no vi možete upotrijebiti i maline, kupine, borovnice pa čak i marelice. Iskoristite svježe voće u sezoni. Za sladoled od crnog ribiza potreban vam je jogurt od vanilije koji možete kupiti ili ga sami napraviti. U obični jogurt dodajte šećera u prahu i jednu žličicu vanilin ekstrakta ili jedan vanilin šećer.

Sastojci:

2 šalice crnog ribiza
2 šalice jogurta od vanilije
2 žlice meda

Priprema:

1. Operite bobičasto voće, a ako koristite marelice tada ih najprije ogulite i odstranite koštice.
2. Stavite voće u blender i miksajte nekoliko minuta dok ne dobijete pire. Dodajte ostale sastojke i miksajte još oko minutu.
3. Dobivenu smjesu sipajte u kalupe i zabodite štapiće. Smrzavajte najmanje 6 sati ili preko noći.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.