Recenzije 13. svibnja 2024.

U The Bullu u Tkalči uživa se u divnom pogledu i vrhunskom mesu

the bull
The Bull - terasa
foto: Filip Popović
Okosnica ponude The Bulla je vrhunsko meso s roštilja te svježi i odležani steakovi

S dolaskom proljeća, koje osjećamo skoro kao ljeto, živnule su i sve terase u gradu. A jedna od najljepših definitivno je ona u Tkalčićevoj ulici, na broju 39, gdje se odnedavno nalazi steakhouse The Bull. Zagrepčani i njihovi gosti na terasi gdje se nekad nalazio poznati restoran Agava, uživaju u pogledu na kaptolske krovove i crkve, ali i uvijek živu i punu Tkalču.

The Bull Možda vas zanima... U popularnoj Tkalči otvoren novi steakhouse The Bull Najave

Osim divnog pogleda, atmosferu nadopunjava i više od 20 vrsti biljaka koje su raspoređene na tri etaže na kojima restoran, koji se prostire na ukupno 140 kvadrata, prima ukupno 70 gostiju. Uz glavni dio terase, postoje i manji platoi za intimnija druženja. 

the bull | Author: Filip Popović The Bull foto: Filip Popović

Vrhunsko suho, svježe i odležano meso

The Bull svakodnevno gostima nudi najbolje mesne proizvode poznatog OPG-a Škokić. U njihovoj ponudi je vrhunsko meso - palete steakova, suhomesnati proizvodi, sočni i aromatični dry age steakovi, meso s roštilja... Ljubitelji mesa mogu uživati u impozantnim komadima odležane junetine - tamno crvenim i smeđim steakovima, onima s kostima rebara (tomahawk), ramsteku, dry age i wet age steakovima.

Tu je i širok izbor roštilj klasike, poput vrhunskih ćevapa iz mesnice Škokić do gurmanskih pljeskavica, gurmanskih šiš ćevapa, uštipaka i punjenih vješalica. Tu su i nezaobilazni specijaliteti od piletine koja je također domaća: punjeni pileći zabatak s buđolom i dimljenom goudom, pileći ražnjić u domaćem hamburgeru i brojni drugi specijaliteti s roštilja.

the bull | Author: Filip Popović Okosnicu ponude The Bulla čine vrhunski svježi i odležani steakovi foto: Filip Popović

the bull | Author: Filip Popović Tkalčićeva 39 - nova omiljena mesna adresa foto: Filip Popović

Majstori roštilja u The Bullu rade isključivo na grill rešetci, koja igra ključnu ulogu u postizanju savršenog okusa mesa. Dry age meso pažljivo odležava do 62 dana, čime se postiže posebna tekstura i intenzivan okus. Priprema svakog beefsteaka obavlja se s posebnom pažnjom i preciznošću, odražavajući umjetnost roštiljanja.

the bull | Author: Filip Popović The Bull foto: Filip Popović

Odgovoran pristup prehrani

The Bull promiče odgovoran pristup prehrani, gdje se umjerena konzumacija mesa do 500 grama tjedno smatra sastavnim dijelom uravnotežene prehrane. Uz visoku kvalitetu, ovo domaće meso pruža i značajne zdravstvene prednosti, obilujući željezom, vitaminom B12, cinkom i selenom.

U ovoj gastronomskoj avanturi, meso postaje i saveznik u borbi protiv pretilosti, jer unosom niskog broja kalorija pruža osjećaj sitosti i tako pomaže u kontroli apetita. 

The bull | Author: Emina Basara Predjelo - suhomesnati proizvodi Škokić i domaći sirevi s Dolca foto: Emina Basara The bull | Author: Emina Basara Plata s mesom s roštilja foto: Emina Basara

Moji dojmovi

Osim uistinu divne terase, glavni adut The Bulla odlična je mesna ponuda. Bila sam u The Bullu u većem društvu, a večeru smo započeli suhomesnatim proizvodima mesnice Škokić i izvrsnim domaćim sirevima koje nabavljaju na Dolcu. Nastavili smo ponudom s roštilja - punjenom vješalicom, slasnom piletinom u hamburgeru, najmekšim i najsočnijim ćevapima u gradu, gurmanskom pljeskavicom... 

Za kraj, kušali smo i divne deserte - cheesecake s pistacijom, tiramisu s jagodama, tiramisu s limunom, čokoladni mousse kolač. Nazdravljali smo finim rakijama, graševinom Šoškić 2023., a neki od nas i pivom. Sve u svemu, ugodna večer na najljepšoj terasi u gradu uz doista izvrstan roštilj. Sigurno ću se rado vraćati na ovo lijepo mjesto s finom hranom.

the bull | Author: Filip Popović The Bull ima terasu s najljepšim pogledom foto: Filip Popović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.