Umutite jaja, dodajte im omiljeni ribani sir poput goude, tilzita ili cheddara, ubacite i sitno sjeckanu slaninu, pa sve skupa začinite sezonskim povrćem. Svježe lisnato povrće kao što su špinat i blitva možete najprije blanširati, dok će smrznutom biti dovoljno tek sat, do dva na sobnoj temperaturi, kako bi se otopilo i bilo spremno za korištenje.
Nabujku na kraju dodajte svježu rajčicu, koju kockicu slanog feta sira i svježe začinsko bilje, pa uživajte u super brzom i super ukusnom doručku.
Jaja i povrće iz mikrovalne
Sastojci:
- 1 jaje
- 4 žlice mlijeka
- 2 žlice ribanog sira
- 2 kriške sitno sjeckane slanine
- povrće po želji
- sol, papar
Postupak:
- Umuti jaje, mlijeko, ribani sir, sitno sjeckanu slaninu i povrće po želji, pa ubaci u mikrovalnu na 3 minute na najjaču snagu.
- Koristiš li svježe povrće poput špinata ili brokule, ubaci najprije njega u šalicu i pusti da lagano povene, oko jednu minutu, pa tek onda dodaj mješavinu s jajima.
- Pustite da se peče dok nabujak ne naraste, Kad je gotov, nabujak više iznutra ne smije biti gnjecav. Posluži na tostiranom kruhu.
Isprobaj i ove recepte s jajima...