Recepti 03. listopada 2014.

File orade s divljim radičem u padeli

gastro postao gastro.24sata.hr
Iako se riba vrlo često poslužuje uz pesto, uz ovaj recept isprobajte oradu u ponešto izmijenjenoj verziji pesta.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 33

Potrebno vam je

  • 4 kom orada
  • 500 g radič, zeleni
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 1 kom čili papričica
  • sol
  • papar u zrnu
  • 2.50 dl malvazija
  • 1 grančica ružmarin
  • krupna morska sol

Priprema

  1. Očistite maslačak, operite i stavite kuhati u lonac s tri litre vode. Kad omekša, stavite ga pod hladnu vodu. Istitnite vodu, narežite i zamrznite. Sutradan ga odledite u hladnjaku i popržite u tavi na maslinovu ulju. Prema ukusu, dodajte soli i papra.
  2. Očistite orade. Pripremite marinadu od bijelog vina, maslinova ulja, grančice ružmarina, soli, papra i nasjeckane ljute papričice bez sjemenki. Ostavite jedan sat da se arome prožmu.
  3. Filete orade izvadite iz marinade i osušite. Uvaljajte ih u krupnu sol i grubo mljeveni crni papar. Zapecite filete u tavi na zagrijanome maslinovu ulju oko minutu sa svake strane - samo da se dobije hrskava korica. Poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.