Recepti 13. listopada 2014.

Janjetina s limunom

Janjetina s limunom
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite sočan komad janjetine u pećnici s kriškama limuna i mirisnim travama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 303

Potrebno vam je

  • 1000 g janjetina, mršava
  • 1 kom limun
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. Meso (prsa, bubrežnjak) dobro operite i posušite. Posolite ga, poparite i utrljajte mirisnim travama te savijte u nauljenu posudu za pečenje. Limun narežite na deblje ploške i poredajte ih po mesu, sve prelijte maslinovim uljem i pokrijte folijom.
  2. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva celzijevih i pecite četrdesetak minuta.
  3. Potom sklonite foliju i ostavite u pećnici još desetak minuta da dobije rumenu boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.