Recepti 19. svibnja 2016.

Povrtna rolada sa špinatom i sirom

Rolada
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Mekana rolada od povrća, zanimljive boje i još boljeg okusa, jednostavno vas zove na vrtna druženja i zabave

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 493

Potrebno vam je

  • 6 kom jaje kokošje
  • 7 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 200 g špinat
  • 300 g feta sir
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • prašak za pecivo
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema

  1. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Ogulite mrkvu i kuhajte je dok dobro ne omekša. U blenderu je ispasirajte.
  2. Pomiješajte žumanjke sa solju i uljem. Uspite brašno i miksajte pa umiješajte mrkvu i prašak za pecivo. Istucite bjelanjke u snijeg i dodajte ga u smjesu s mrkvom miješajući.
  3. Izlijte smjesu u lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom i poravnajte. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
  4. Ohladite biskvit pa ga zarolajte u vlažnu krpu. Izmiksajte sir i začinite paprom.
  5. Blanširajte špinat i ustinite ga. Pomiješajte sa sirom pa time nadjenite biskvit od mrkve. Ponovno zarolajte i ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.