Recepti 13. listopada 2014.

Pita od krumpira sa šunkom i porilukom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna i bogata pita od krumpira zasitit će i one najgladnije

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 285

Potrebno vam je

  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 kom poriluk (cijeli)
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 300 ml pileći temeljac
  • 100 ml vrhnje za kuhanje
  • 2 žlica senf
  • 200 g kuhana šunka
  • 4 list lovorov list
  • 1 kom jaje kokošje
  • 250 g lisnato tijesto

Priprema

  1. Na maslacu pirjajte luk i poriluk 15 minuta, a nakon pet dodajte krumpire.
  2. Umiješajte brašno, dodajte temeljac (može i kokošji) i miješajte dok se malo ne zgusne.
  3. Dodajte vrhnje, senf i šunku. Začinite, ohladite i premjestite u posudu za pečenje pa dodajte lovor.
  4. Razvaljajte tijesto, obložite posudu, odrežite rubove, premažite tijesto jajetom, dodajte smjesu i pecite pola sata na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.