Recepti 13. listopada 2014.

Specijalitet u košuljici s tunjevinom i kukuruzom

gastro postao gastro.24sata.hr
Punjeni krumpir zapečen u pećnici možete puniti nadjevom po želji, bitno je samo da nadjev ne bude suh

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 133

Potrebno vam je

  • 8 kom krumpir, zreli
  • 200 g kukuruz iz konzerve
  • 180 g tuna, konz. u ulju
  • 1.50 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 kom rotkvica, crvena
  • 1 žličica senf
  • sol
  • papar
  • origano
  • 1.50 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Krumpire temeljito operite četkom, obrišite krpom i stavite u pećnicu na 180°C. Nakon 45-60 minuta izvadite krumpir i izdubite mu unutrašnjost.
  2. Namastite krumpir maslinovim uljem i nadjenite smjesom kukuruza šećerca, tunjevinom ocijeđenom od ulja, kiselim vrhnjem, sitno sjeckanim rotkvicama i senfom. Začinite solju, paprom i origanom.
  3. Pecite u pećnici desetak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.