gastro postao
Ako dosad niste jeli zapečene njoke, ovo će vam jelo biti pravo iznenađenje!
Počasti se kremastim ručkom koji ne zahtijeva puno truda ni snalaženje u kuhinji. Priprema i pečenje će ti oduzeti samo pola sata, osim ako ne odlučiš napraviti domaće njoke. U tom slučaju svakako pročitaj naš recept i nekoliko savjeta za postizanje dobre teksture i izvrsnog okusa. Dobar tek!
Sastojci:
- 400 g njoka
- 2 žlice maslaca
- 100 g šunke
- 2 režnja češnjaka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g parmezana
- 150 g graška
- Papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Skuhaj njoke u posoljenoj vodi. Izvadi ih čim isplivaju na površinu.
- U tavici rastopi maslac i lagano zapeci kockice šunke. Izvadi šunku i stavi je sa strane.
- U tavicu ubaci nasjeckani češnjak i vrhnje i vrati je na vatru. Kad se reducira za trećinu, dodaj naribani parmezan i promiješaj. Posoli i popapri.
- Dodaj njoke i polovicu graška pa kuhaj minutu na laganoj vatri.
- Premjesti u posudu za pečenje i peci dok se smjesa ne zgusne, 15-20 minuta.
- Izvadi iz pećnice, dodaj preostali grašak, kockice šunke i posluži toplo.
Dobar tek!