Recepti 13. listopada 2014.

Zapečena tjestenina s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Povrće možete kombinirati prema želji, a s rajčicama se odlično slažu gljive, patlidžan i paprika

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 303

Potrebno vam je

  • 250 g tjestenina bez jaja
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 režanj češnjak
  • 1 šalica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 1 šalica pileći temeljac
  • aceto balsamico
  • 0.25 šalica kukuruz u slanoj vodi
  • 0.25 šalica grašak zeleni, u zrnu
  • 50 g sirni namaz (20% m u st)
  • 120 g mozzarella
  • ulje maslinovo
  • list bosiljka

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Polijte tavu uljem pa pirjajte narezani luk, češnjak, gljive i tikvicu dok ne omekšaju.
  2. Dodajte koncentrat rajčice, temeljac, bosiljak i ocat. Zakuhajte i kuhajte deset minuta. Ulijte još vode prema potrebi.
  3. kremasti sir stavite u zdjelu, pa u to dodajte nekoliko žlica umaka. Istucite i umiješajte sve u umak.
  4. U međuvremenu skuhajte tjesteninu “al dente”. Dodajte je u umak s graškom i kukuruzom pa sve dobro izmiješajte. Premjestite sve u vatrostalnu posudu. Na vrh stavite kriške rajčice i pospite mozzarellom. Pecite 20-30 minuta ili dok se sir ne otopi i poprimi zlatnu boju. Ukrasite nasjeckanim bosiljkom.Želite li da korica bude hrskavija, pomiješajte sir s krušnim mrvicama i time pospite prije nego što ga stavite peći.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.