Recepti 13. listopada 2014.

Čokoladni kolač s tikvicama

Čokoladni kolač s tikvicama
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 125 g maslac, slani
  • 150 g šećer, kristal
  • 150 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 100 g oštro brašno
  • 60 g glatko brašno
  • 20 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 10 g prašak za pecivo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 kom tikvice, zelene

Priprema

  1. Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije.
  2. U manjem loncu otopite maslac, maknite s vatre, dodajte mu šećer i mlijeko i dobro promiješajte.
  3. U veću posudu stavite smjesu maslaca, šećera i mlijeka, te dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i jaja. Tikvicu operite i naribajte na sitno. Mikserom sve dobro izmiksajte.
  4. Po želji u biskvit možete dodati šaku­dvije oraha, žličicu cimeta ili nekog drugog začina po želji, 100 g sitno narezane čokolade, grožđice, brusnice...
  5. Tepsiju ili kalup za pečenje namastite i pobrašnite ili obložite masnim papirom za pečenje. Smjesu izlijte u tepsiju i stavite peći oko 40­ - 45 minuta.
  6. Kolač možete preliti čokoladnom glazurom koju lako možete pripremiti tako da u manjem lončiću otopite 40 g maslaca, maknete sa vatre i u maslac dodate 100 g natrgane čokolade. Miješajte dok se sve ne otopi pa prelijte preko ohlađenog kolača.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.