Hrskavo pečene tikvice

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)

Priprema

1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Pomiješati sol i papar sa brašnom. Jaja istući u posebnoj posudi. U trećoj posudi pomiješati kukuruzne pahuljice, češnjak i ostatak začina.

3. Svaku plošku tikvice prvo umočiti u smjesu brašna, zatim u jaja pa u smjesu kukuruznih pahuljica i začina.

4. Tako začinjene tikvice postaviti na papir za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici oko 15 min ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Pročitajte još:

Tikvice nadjevene rižom

Bruschette s tikvicama

Gastro.hr

Osnovni podaci

Broj porcija:
4
Trajanje pripreme:
do 30 min
Vrsta jela:
jela od povrća
Glavni sastojak:
tikvice
Način pripreme:
u pećnici
Slijed:
prilog

Sastojci

dvije veće tikvice, narezati na ploške debljine 0,5 cm

½ šalice brašna

prstohvat soli

prstohvat papra

2 jaja

2 šalice smrvljenih kukuruznih pahuljica

1 žlica češnjaka u prahu

1 žlica mediteranskih začina (bosiljak, ružmarin, origano)

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani recepti

Valjušci od bezglutenskog brašna sa špagetima od povrća

Osim krumpira, za samu pripremu ovog jela ne treba više od pola sata

Vezani Recepti

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Veselim se Uskrsu zbog:

Glasaj Rezultati