Recepti 13. listopada 2014.

Juha s ječmom

Juha s ječmom
gastro postao gastro.24sata.hr
Mrkva, luk, krumpir, šampinjoni i ječam u juhi koja može zamijeniti glavni obrok

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 189

Potrebno vam je

  • 200 g ječam
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 2.50 l povrtni temeljac
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Dan prije kuhanja namočite ječam.
  2. Isperite ječam pod mlazom hladne vode. Stavite ga kuhati u povrtni temeljac i pustite da se kuha oko 15 min. Mrkvu i krumpir narežite na kockice, a luk na sitno. Šampinjone na tanke trakice.
  3. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte mrkvu, krumpir i šampinjone, dobro promiješajte i pirjajte 2-3 min. Poprženo povrće dodajte ječmu, posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri 15-20 min dok ječam i povrće ne omekšaju. Poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.