Recepti 13. listopada 2014.

Krem juha od buče

krem juha od buce
gastro postao gastro.24sata.hr
Gusta jesenska juha od buče

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 98

Potrebno vam je

  • 1000 g buča
  • 50 g maslac, slani
  • 2.50 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 1 l pileći temeljac
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Buču operite, ogulite, prepolovite, izvadite sjemenke i narežite na kockice. Pospite ih začinima i ostavite da malo odstoje. Zatim ugrijte maslac i na njemu popržite kockice posute začinima; dodajte malo vode i kuhajte 10-15 minuta. Propasirajte kroz sito.
  2. Pažljivo miješajući umiješajte vrhnje i brašno, zatim dodajte propasiranu buču, posolite po želji, dodajte mljeveni papar i stalno miješajući dodajte temeljac. Stavite na vatru dok ne provri.
  3. Posebno umutite žumanjca i pomiješajte sa juhom nakon što ste je skinuli s vatre.

Gusta jesenska juha od buče

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.