Recepti 13. listopada 2014.

Pašta puttanesca

Pašta puttanesca
gastro postao gastro.24sata.hr
Špagete poslužite s umakom od kapara, maslina, inćuna i rajčice

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 454

Potrebno vam je

  • 450 g špageti
  • 5 režanj češnjak
  • 2 mala žlica inćun
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • 1 mala žlica sol
  • papar
  • 0.33 šalica ulje maslinovo
  • 500 g pelati
  • 0.50 šalica masline, crne
  • 2 žlica kapari
  • 1 prstohvat šećer, kristal
  • 0.75 šalica bosiljak, vezica
  • parmezan

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  2. Dok se kuha, ugrijte ulje u tavi i prepržite češnjak, zgnječene inćune, papriku u prahu, sol i papar.
  3. U međuvremenu, ispasirajte rajčice u blenderu. Dodajte pire od rajčica, masline i kapare u tavu.
  4. Kuhajte nekoliko minuta, promiješajte, pa dodajte šećer. Ocijedite tjesteninu pa je pomiješajte s umakom.
  5. Pospite bosiljkom i parmezanom pa poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.