Recepti 13. listopada 2014.

Puretina iz medne marinade

gastro postao gastro.24sata.hr
Pureća prsa marinirajte u medu koji ste pomiješali sa solju, češnjakom i začinima (kadulja, bosiljak, ružmarin)

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 235

Potrebno vam je

  • 600 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 1 l voda
  • 50 g krupna morska sol
  • 40 g med, vrcani
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 kom mrkva, crvena
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 1 grančica kadulja
  • 1 grančica bosiljak, vezica
  • 1 grančica ružmarin
  • 1 kom limun
  • naranča (crveno meso)
  • ulje maslinovo
  • aceto balsamico
  • 1 dl vino bijelo
  • endivija
  • vlasac ( listovi)
  • peršin, list
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema

  1. Stavite pureća prsa u komadu u marinadu koju ste pripremili na sljedeći način: u vodi rastopite krupnu sol i med, dodajte neoguljeni nagnječeni češnjak, grančice kadulje, bosiljka i ružmarina, te naribanu limunovu koricu. Ostavite da prenoći u hladnjaku.
  2. Izvadite meso iz marinade, posušite ga, stavite u vrećicu za pečenje zajedno sa svim sastojcima iz marinade u kojoj se meso mariniralo, te dodajte maslinovog ulja. Vrećicu dobro zatvorite i pecite na temperaturi 210 stupnjeva C oko 25 - 30 minuta.
  3. Pečeno pureće meso narežite na tanje ploške. Jedan dio naranče ocijedite, a od drugog dijela napravit tanke ploške.

Pureća prsa marinirajte u medu koji ste pomiješali sa solju, češnjakom i začinima (kadulja, bosiljak, ružmarin)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.