03. veljače 2015.

Jednostavna pita od sira i grejpa

Pita od sira i grejpa
1/2
foto: Grgur Žučko/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Na radionici u Miele Centru uživali smo u piti koju su pripremile naše vrijedne blogerice.

Razne poslastice nađu put do naših usta kada Gastro blogeri udruže snage. Tako je svoj put na pravo mjesto pronašla i ova jednostavna, savršena pita od sira i grejpa.

Anja Bajt, Tihana Topčić, Ingrid Periša i Đurđica Protić smislile su recept za našu radionicu "Slatke pite i pitice" i prezentirale su nam kreaciju čiji miris i okus još lutaju negdje u našim mislima. Isprobajte recept naših blogerica i uživajte u posebnom okusu koji ćete dobiti kada fino tijesto spojite sa sirom i grejpom. Dobar tek!

 

Pita od sira i grejpa

Sastojci:

  • 200 g oštrog brašna 
  • 150 g pšeničnog integralnog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 2 žumanjka
  • 150 g maslaca
  • Korica 1 limuna
  • 5 žlica mlijeka

Nadjev:

  • 500g svježeg sira
  • 4 bjelanjka
  • 150 g šećera
  • sok 1/2 grejpa

Postupak:

1. Od svih sastojaka umijesiti tijesto.

2. Zamotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na 30 min.

3. Za to vrijeme umiješati nadjev od sira, snijega od bjelanjaka, šećera i soka od grejpa.

4. Tijesto podijeliti na dva dijela.

5. Jedan dio izvaljati te staviti u pleh, koji smo prethodno namastili i pobrašnili.

6. Na njega staviti nadjev.

7. Od drugog napraviti trakice i rasporediti ih u mrežu preko nadjeva.

8. Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva cca 30 min.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.