Kolumne 23. lipnja 2018.

Galette s krem sirom i tikvicama - ultimativna proljetna pita

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Prhko tijesto, krem sir sa čilijem i vlascem i tikvice. Galette su tako jednostavne, najveći posao je u tijestu, a da nema hlađenja bilo bi gotovo u dvije minute.

Fil napravite stvarno od čega želite, što god vam padne na pamet je ok, ali definitvno iskoristite ove predivne tikvice.

Još genijalnih recepata naše nove kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Možda vas zanima... Dvije verzije pahuljastog moussea od kave Kolumne Možda vas zanima... Jaffa torta - slastica iza koje ne ostaju ni mrvice Kolumne Možda vas zanima... Panna Cotta tart - slastica koja rashlađuje i zaslađuje Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 

Sastojci: 

  • 150g brašna
  • 100g margarina
  • Žličica soli 
  • 1 žumanjak
  • 200g sira (krem sir, svježi, ricotta)
  • 1-2 tikvice
  • Čili papričica (žlica čilija u prahu)
  • 1-2 žličice vlasca 
  • Začini (sol, papar, češnjak...)
  • Sezam za posipanje
  • Razmućeno jaje za premazivanje

Postupak pripreme:

  1. Maslac narežite na kockice i dodajte brašnu sa soli.
  2. Rukama mijesite dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama.
  3. Dodajte žumanjak i zamijestie u kuglu.
  4. Ako je potrebno dodajte žličicu, dvije vode kako biste dobili fino tijesto.
  5. Ostavite da se hladi pola sata, sat. Kad se ohladilo, tijesto razvijte na debljinu 3-4 mm i to radite odmah na plehu i papiru za pečenje tako da nema prebacivanja tijesta i nereda.
  6. Premažite sirom pomiješanim sa svim začinima, a zatim poslažite tikvice koje ste narezali na tanke ploške (ostavite 3-4 cm ruba tijesta be ičega i to preklopite na krem sir i tikvice).
  7. Premažite jajetom (ja sam iskoristila samo onaj bjelanjak što mi je ostao), poškropite uljem i sezamom.
  8. Pecite 35-40 min u zagijanoj pećnici 180 stupnjeva.

Dobar tek!

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.