Kolumne 09. rujna 2017.

Kineska pizza s piletinom - vrući spoj za prste polizati

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
"Čim su došli malo hladniji dani, volim upaliti pećnicu da grije kuću, a i moj stomak", kaže naša blogerica Ena i baci se na pripremu pizze kakvu zasigurno još niste isprobali...

Obožavam kinesku kuhinju, a isto tako volim i pizzu. Dugo sam razmišljala o fuziji kineske piletine i pizze. Tako je jedne (PMS) večeri nastala ova pizza koja donosi najbolje od oba svijeta – slatko ljutu piletinu i svježe pečeno tijesto od pizze.

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Možda će netko reći da to nije pizza i da ne bi trebala oskvrnuti to svjetski poznato jelo, ali, probajte vi to reći mom apetitu koji je u onim danima u mjesecu još veći.

Šalu na stranu, ovo je pizza koja će vas utopliti u ove predjesenske dane, nepce će vam biti zahvalno, a endorfin će prijeći gornju granicu.

 

 

Još slasnih recepata naše blogerice Ene možete pronaći na njezinom YouTube kanalu Foodgasm Croatia i Facebook stranici.

 

Možda vas zanima... Točkasta tjestenina s domaćim pestom od blitve Kolumne Možda vas zanima... Slasna, a zdrava: Čokoladna torta s avokadom Kolumne Možda vas zanima... NICEcream: Priča o zdravom domaćem sladoledu Kolumne

 

 

Kineska pizza

  • tijesto za pizzu
  • suncokretovo ulje
  • kineska mješavina povrća
  • 300 grama pilećih prsa

U pileća prsa stavite:

  • 3 žlice mljevenog đumbira
  • 3 žlice soja umaka
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 3 žlice ulja

Sweet chilli umak

  • 300 ml sweet chilli umak
  • kukuruzni škrob
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 1 žlica ulja

 
Postupak pripreme:

  1. Piletinu izrežite na kockice i začinite đumbirom, soja umakom i kukuruznim škrobom. Promiješajte.
  2. Popržite na vrelom ulju.
  3. Umak koji “glumi” ketchup na ovoj pizzi napravite tako da popržite na ulju kukuruzni škrob i postepeno dodajete pileći temeljac i pustite da se polako zgusne u velute umak.
  4. U njega dodajete sweet chilli umak i pustite da provrije sve zajedno.
  5. Kinesku mješavinu povrća kratko popržite na suhoj tavi, začinite đumbirom.
  6. Pizzu slažete tako da prvo stavite umak od chilija zatim povrće i na kraju piletina.
  7. Pizzu pečete na 220 stupnjeva, 10 minuta i poslužite s ostatkom umaka od chillija!

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.