Najave 20. veljače 2024.

"Morao sam jesti janjetinu sa sokom, dobro da se nisam onesvijestio!"

Večera za 5
'Večera za 5' kod Daniela foto: RTL
gastro postao gastro.24sata.hr
Sinoć u prvoj epizodi novog tjedna RTL-ove emisije 'Večera za 5' Daniel je goste oduševio svojim menijem i osvojio visokih 38 bodova. No večera nije prošla bez prigovora...

Da se razumijemo na početku, emisiju 'Večera za 5' ne smatram vrhunskom televizijom, niti iznimno relevantnom kulinarskom emisijom, no njezin sadržaj često me zabavlja, baš kao i brojne gledatelje tog dugovječnog TV formata. Također, tu i tamo uspijem u emisiji pronaći i neki suvisao recept, a neki me sudionici oduševe jer su spontani, dobroćudni, zabavni, a neki od njih znaju i kuhati...

Priznajem, gledam sve TV formate vezane uz kuhanje - dobre, loše, senzacionalističke... I uvijek uspijem pronaći nešto dobro u njima. A što je dobro u jučerašnjoj epizodi popularnog showa 'Večera za 5' otkrij u nastavku...

Večera za 5 | Author: RTL 'Večera za 5' foto: RTL

Student koji je odlično skuhao

Student Daniel Mijatović ugostio je protukandidate prvog dana ovotjednog ciklusa emisije 'Večera za 5'. Ovaj 26-godišnji student digitalnog marketinga osvojio je visokih 38 bodova i oduševio ekipu. Mirjana i Irena dale su mu desetke.

"Sve je bilo savršeno, stvarno sam iznenađena večerom, sve je bilo preukusno i predobro. Domaćinu sve najbolje, bilo je perfektno", komentirala je Irena. Složila se i Mirjana, dok su Tina i Nikola bili nešto stroži pa su domaćinu dali po devet bodova.

"Morao sam jesti janjetinu sa sokom, dobro da se nisam onesvijestio. Jedina zamjerka je to, drugo je sve bilo OK", poručio je Nikola.

Večera za 5 | Author: RTL 'Večera za 5' foto: RTL Večera za 5 | Author: RTL 'Večera za 5' - Daniel foto: RTL

Prvo desert, pa - Posljednja večera

Pripravu večere Daniel je započeo desertom 'Slatka tajna'. Radilo se o sirovoj torti.

"Pretpostavljam da je med unutra. Volim jesti sve slatko, i s čokoladom bi bila zadovoljna", komentirala je Tina kroz smijeh.

"Med i đumbir bi mogli biti u desertu, to je dobra kombinacija po meni", dodao je Nikola.

Nakon sirovog deserta, mladić se okrenuo pripravi glavnog jela - 'Posljednje večere'.

Večera za 5 | Author: RTL 'Večera za 5' foto: RTL

"Zvuči mi jako, jako, naježim se, ime mi ne vuče na nešto lijepo", komentirala je Irena naziv glavnog jela. "Što bi mogao poslužiti pa da bude posljednja? Ne znam što bi mogao", kroz smijeh je dodao Nikola.

Janjetina s Paga, batat, krumpir - Daniel je glavno jelo spravio u pećnici. Uskoro se domaćin prebacio i na predjelo 'Eko zalogaj'.

"Kozji sir, med, nešto grožđa, oraha...", procijenila je Irena predjelo. "Asocira me na proizvode iz ekološkog uzgoja, nešto domaće", dodala je Tina. I bilo je tako - sve je za predjelo Daniel poslužio iz ekološkog uzgoja. Sir, pečenica, rajčica i rikola bili su predjelo.

Večera za 5 | Author: RTL 'Večera za 5' foto: RTL

Aperitiv mora biti alkoholan

Za doček, Daniel je gostima pripremio bezalkoholne aperitive. Na žalost, bezalkoholni mojito nije sve oduševio.

"Aperitiv mora biti alkoholan", rekao je Nikola. "Malo je bio čudan aperitiv, ali popilo se", dodao je. "Antialkoholičar sam, ali serviram ga", komentirala je, pak, Mirjana. Mojito bez alkohola prethodio je predjelu nazvanom 'Eko zalogaj'.

"Kozji sir je bio OK, nije bio žestok niti intenzivan. Pečenica je preuzela miris sira, bila je vrh", zaključila je Tina komentiranje predjela.

Stigla je potom, kao glavno jelo, paška janjetina naziva 'Posljednja večera'. Poslužio ju je uz povrće i umak.

Večera za 5 | Author: RTL 'Večera za 5' foto: RTL

"Premlad je za takve nazive", komentirala je Irena. Tijekom glavnog jela dominirale su vjerske teme, a ekipu je, čini se, više oduševila hrana negoli teme tijekom blagovanja.

"Janjetina je bila odlična, sočna", pohvalila je domaćica Mirjana. "Krumpir odličan, pogačice također, sve se slagalo", zaključila je Irena.

Večera za 5 | Author: RTL 'Večera za 5' foto: RTL

Gorak ili sladak desert, pitanje je sad?!

Za kraj - Daniel je servirao 'Slatku tajnu'. Sirova torta sa sladoledom posljednja je stigla pred goste. "Lijepo je složio", komentirao je Nikola izgled deserta.

"Desert je bio dosta gorak, prevladavao je kakao, orašasti proizvodi su preuzeli", ocijenila je Tina okus kolača. "Bio je sladak, meni je bio sladak, a sladoled ga je podigao", nije se složila Mirjana koju je oduševio i Danielov dar - CD duhovne glazbe. 

Večera za 5 | Author: RTL 'Večera za 5' foto: RTL Večera za 5 | Author: RTL 'Večera za 5' foto: RTL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.