Native sadržaj 28. ožujka 2024.

Torta od mrkve bez brašna s mascarpone kremom prefina je do zadnjeg zalogaja

foto: Sandra Rončević

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripreme za Uskrs polako počinju, a missGASTRO i METRO Hrvatska pobrinuli su se da ne moraš puno razmišljati o tome što poslužiti za svečani ručak ili večeru. Nakon predjela i glavnog jela dolazi zvijezda okupljanja - torta od mrkve s mascarpone kremom!

Nakon proljetne juhe i nezaobilazne janjetine, torta od mrkve savršeno će zaokružiti uskrsno druženje. Ova delicija po receptu Sandre Rončević, autorice bloga "O slanom i slatkom: O svemu", u isto će te vrijeme osvježiti, ali ti i pružiti toliko željeni slatki zalogaj. Odlično je što se priprema bez brašna pa ju mogu jesti čak i oni koji ga izbjegavaju, a sve potrebne sastojke možeš pronaći u METRO Chef kolekciji najkvalitetnijih proizvoda. Kako je Sandra pripremila ovu očaravajuću tortu, pogledaj u nastavku. 

 

Sastojci za biskvit (kalup 22-24 cm):

Sastojci za kremu od mascarpone sira (frosting):

  • 250 g mascarpone sira
  • 250 g slatkog vrhnja 
  • 70 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije

Dodatno:

+ šaka neslanih pistacija METRO Chef

 | Author: Sandra Rončević foto: Sandra Rončević

Priprema:

  1. Mrkvu očistite, ogulite i naribajte na najsitniji dio ribeža. Jaja ubacite u dublju zdjelu, dodajte im šećer i vaniliju pa sve zajedno izradite mikserom dok smjesa ne postane pjenasta.
  2. Potom dodajte koricu limuna, cimet i maslinovo ulje pa nastavite miksati još par minuta. Dodajte rum i kratko izmiksajte. Dodajte kokos, pistaciju i mljevene bademe pa sve kratko izradite mikserom. Na kraju dodajte dodajte naribanu mrkvu i izmiješajte špatulom.
  3. Dno okruglog kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, a stranice kalupa namastite maslacem i pospite mljevenim pistacijama ili bademima pa u kalup prebacite pripremljenu smjesu. Poravnajte ju špatulom.
  4. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170°C i pecite 50 minuta. Torta je pečena kad se lijepo stegne i poprimi zlatnu boju. Izvadite tortu iz pećnice i skroz ohladite.
  5. Napravite kremu od sira: mikserom izradite mascarpone i šećer, dodajte slatko vrhnje u koje ste dodali ekstrakt vanilije pa sve zajedno dobro izmiksajte (dok ne dobijete ujednačenu kremu).
  6. Tortu premažite kremom od sira, rub torte pospite sjeckanim pistacijama i prigodno ukrasite. Narežite na kriške i poslužite.

 | Author: Sandra Rončević foto: Sandra Rončević

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.