Recepti Vegansko 26. ožujka 2024.

Chef Paul Ivić otkrio je svoj recept za najbolji pesto od medvjeđeg luka!

Povrće
10 MIN
0 MIN
15
JEDNOSTAVNO
Paul Ivić, pesto od medvjeđeg luka
Chef Paul Ivić otkrio je svoj recept za pesto od medvjeđeg luka
foto: Instagram @paul_ivic
U ovo doba godine na kontinentu uživamo u obilju medvjeđeg luka, a odličan recept za pesto od medvjeđeg luka otkrio je slavni Paul Ivić, austrijski chef podrijetlom iz Hrvatske

Marljivo pratimo sve što radi slavni austrijski chef hrvatskog podrijetla Paul Ivić, čiji je restoran TIAN u Beču jedan od rijetkih vegetarijanskih restorana koji se mogu pohvaliti Michelinovom zvjezdicom. Ivićev TIAN ima i zelenu Michelinovu zvjezdicu za održivost kao i visoke 4 toke gastronomskog vodiča Gault & Millau Austria.

I zato nam je posebno zanimljivo kad takav sjajan chef kao što je Paul Ivić podijeli neki svoj recept na društvenim mrežama. Ovaj put riječ je o jednostavnom pestu od medvjeđeg luka, divne i blagotvorne samonikle bilje, u kojoj u ovo doba godine uživamo u obilju na kontinentu. Njegov pesto od medvjeđeg luka ima samo 4 sastojkamedvjeđi luk, maslinovo ulje, pistacije (ili pinjole, ovisno što mu je dostupno u danom trenutku) te jedan neočekivani sastojak - mahunu vanilije.

U nastavku donosimo recept

Paul Ivić, pesto od medvjeđeg luka | Author: Instagram @paul_ivic Paul Ivić, pesto od medvjeđeg luka foto: Instagram @paul_ivic

Ne gasi ekran dok kuham

Pesto od medvjeđeg luka by Paul Ivić
10 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
15
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Medvjeđi luk 250 g
  • Pistacije 80 g
  • Maslinovo ulje 500 ml
  • Mahuna vanilije 0,50 kom
Postupak
  1. Oprati i narezati medvjeđi luk, lagano ga ugrijati na tavi i dodati mu pistacije (chef Paul Ivić umjesto pistacija ponekad koristi pinjole). Objasnio je kako zagrijava medvjeđi luk da malo 'uvene' jer je tako okus puno bolji.


  2. Razrezati mahunu vanilije i ostrugati sjemenke s jedne polovice te ubaciti u maslinovo ulje.


  3. Medvjeđi luk i pistacije (ili pinjole) dodati zajedno s uljem i vanilijom u blender (chef Ivić koristi Thermomix). Dobro izblendati i spremiti u staklenke.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Ivic (@paul_ivic)

Inače, chef Paul Ivić i ove godine stiže na Weekend Food Festival koji će se u Rovinju održati od 19. do 21. travnja, kako bi, uz ostala događanja, sudjelovao i u vrlo zanimljivom panelu "Koncept izvrsnosti: Može li chef konstantno biti originalan i kreativan?" u kojem će uz njega sudjelovati i chefovi Jeffrey Vella te Leonardo Fonseca.

A dok čekaš novi recept chefa Paula Ivića i njegov dolazak u Hrvatsku, isprobaj i naše druge recepte s medvjeđim lukom. Iskoristi sezonu!

Ravioli Možda vas zanima... Jastučići s nadjevom od ricotte i medvjeđeg luka Recepti Medvjeđi luk i šparoge Možda vas zanima... NAJBOLJI SPOJ: Šparoge s umakom od medvjeđeg luka Recepti medvjeđi luk Možda vas zanima... Niknuo je medvjeđi luk, krećemo u berbu i od njega pripremamo razna čuda Špajza Sconesi s medvjeđim lukom i cheddar sirom Možda vas zanima... Mekani sconesi s medvjeđim lukom i cheddar sirom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.